koopakte koopakte
 

Hoe werkt koopaktemaken.nl?

Heel simpel: je hebt een koopakte nodig omdat je een huis hebt gekocht of verkocht. Koper en verkoper kunnen samen of apart op de site op eenvoudige wijze de koopakte invullen. Met logische vragen en er is geen juridische kennis voor nodig.
Veel gegevens worden al automatisch aangemaakt aan de hand van de eerder ingevulde vragen.

Als je alle gegevens hebt ingevuld krijg je de mogelijkheid een bij koopaktemaken.nl aangesloten notaris te kiezen, dan wel zelf, na het downloaden van de koopakte, de naam van een andere notaris in te vullen.

Als je voor een bij koopaktemaken.nl aangesloten notaris kiest, zal de koopakte al vast naar hem worden gestuurd als je zelf de koopakte aan jouw e-mailadres laat bezorgen. Zo kun je contact met hem opnemen als er toch nog vragen zijn of als er nadien vragen opkomen. Zo is de notaris van jouw keuze direct bij het proces van de koop en verkoop betrokken en dat tegen bijzonder voordelige tarieven. Tarieven die altijd in de top 10 van laagste tarieven van  www.degoedkoopstenotaris.nl zullen liggen.

Tijdens het opstellen van de koopakte wordt steeds wat je al hebt ingevuld automatisch opgeslagen. Onder de het kopje 'mijn akten' kan je als het jou uitkomt gewoon verder gaan met invullen net zo lang totdat de akte klaar is.
Je kunt ook daarna nog online zaken veranderen als er meer of nadere informatie bekend is.

Nadat je tevreden bent met het resultaat, betaal je via iDeal zonder bijkomende kosten € 75,00 en krijg je de koopakte meteen toegezonden per e-mail.
Je kunt de koopakte openen in WORD en zelfs dan nog aanpassingen maken.
Deze aanpassingen worden dan niet meer opgenomen in de koopakte zoals je deze hebt opgeslagen op de website en zoals deze zichtbaar is onder het kopje 'mijn akten'. Je kunt nog wel dat wat je hebt ingevuld doorlopen, maar je kunt er niets meer aan veranderen.

Print de koopakte uit. Deze moet ondertekend worden door alle verkopers en alle kopers. Elke pagina moet worden geparafeerd.
Houd er rekening mee dat de koper drie dagen bedenktijd heeft. Een formulier waarin staat wanneer de termijn voor de koper is verstreken en niet bekend is dat hij afziet van de koop wordt automatisch gegenereerd en meegezonden met de opgemaakt koopakte. Ook kun je een lijst downloaden van roerende zaken die in het huis achterblijven. Natuurlijk is ook de toelichting op de koopakte te downloaden. Vrijwel elk onderwerp wordt in gewone taal uitgelegd.

Je hebt dus voor het opmaken van de koopakte in de meeste gevallen, geen professional meer nodig en je bespaart dus enorm op de kosten die daarmee gemoeid zijn.

Je doet het gewoon zelf, vrijwel volledig geautomatiseerd en je krijgt door de aangesloten notarissen ook nog eens de meest voordelige tarieven van Nederland aangeboden.
Daarom is www.koopaktemaken.nl niet duur in vergelijking tot andere dienstverleners.
Daar komt bij dat iedere marktpartij voor de zogenaamde ‘sleutelverklaring’ ook kosten in rekening brengt. Niet bij koopaktemaken.nl.
De optie staat automatisch op 'AAN'. De sleutelverklaring wordt gratis aangemaakt en naar het opgegeven e-mail adres gezonden tegelijk met de koopakte.

Als je de sleutelverklaring niet wilt ontvangen kan je het vinkje gewoon weghalen.