koopakte koopakte
 

Veel gestelde vragen

Wat kost het opstellen van de koopakte?

Het opstellen van een koopakte kost € 65,00 inclusief BTW.
Dit is heel goedkoop in vergelijking tot het laten opstellen van de koopakte door de notaris of makelaar. 
http://www.degoedkoopstenotaris.nl/huis_en_hypotheek/resultaat/producten/koopovereenkomst

Waarom is koopaktemaken.nl veel goedkoper dan alle andere sites die een koopakte ter beschikking stellen?

Omdat koopaktemaken.nl aan jou de software ter beschikking stelt om zelf de akte te maken, zodat je zelf het werk uit handen neemt dat de notaris, de makelaar of een andere tussenpersoon anders zelf moet doen. Je kunt alles in je eigen tijd doen, gewoon op je gemak. Is de akte nog niet klaar en je hebt even geen tijd meer, kan je gerust de akte een volgende keer afmaken. En wat ook een idee is, om de koopakte samen met verkoper en koper op te stellen en in te vullen. Dan kun je met elkaar overleggen wat jullie precies hebben afgesproken.

Waarom een aangesloten notaris kiezen?
Omdat de aangesloten notarissen moderne notarissen zijn met een goed geautomatiseerd kantoor. Alle notarissen zijn ook aangesloten bij www.doehetzelfnotaris.nl, zodat zij ervaring hebben met deze automatiseringsdienst. Maar meer nog omdat je bij de aangesloten notaris een vast, zo nodig maandelijks wisselend, laag tarief zult krijgen en dat niet alleen voor het opstellen van de koopakte: een all-in prijs met duidelijke tarieven voor meerwerk (download hier de lijst met mogelijke extra kosten).
Ook kan je, als de koopakte bij de aangesloten notaris is, hem alle vragen stellen met betrekking tot de overdracht van de woning. Hij is graag tot toelichting bereid.

Transparantie, duidelijkheid en openheid is het devies voor de aangesloten notarissen.

Kan ik een notaris kiezen die niet bij koopaktemaken.nl is aangesloten?
Jazeker. Je bent vrij om zelf je notaris te kiezen, echter de voordelen die een aangesloten notaris biedt vallen dan weg. De kosten voor het opstellen van de koopakte blijven dezelfde. Je kunt de naam en de overige gegevens van niet bij koopaktemaken.nl aangesloten notarissen zelf invullen nadat je de koopakte hebt ontvangen.

Waarom zijn er verschillende koopakten voor huizen en appartementen?
Dat komt omdat als je een flat koopt je ook mede-eigenaar wordt van gemeenschappelijke gedeelten zoals het dak en de galerij. Hiervoor worden aanvullende bepalingen opgenomen die je niet nodig hebt als het woning is en niet een appartementsrecht.

Moet ik de koopakte tekenen en wat doe ik dan?
De koopakte moet worden getekend door koper en verkoper. Koper heeft dan nog drie dagen om zonder redenen af te zien van de koop. Het betreffende formulier kun je downloaden op de site. Zend de koopakte daarna aan het gekozen notariskantoor, liefst met de legitimatiebewijzen van alle betrokkenen. De door jou gekozen notaris kan al contact met jullie opnemen met wellicht wat aanvullende tips en opmerkingen of vragen. Omgekeerd kan je natuurlijk ook met de door jou gekozen notaris contact opnemen. Het voordeel hiervan is dat de notaris dus eerder bij de koop van een huis wordt betrokken. De notaris is natuurlijk bij uitstek deskundig.

Hoe zit het met mijn privacy?
Wij gaan zeer zorgvuldig om met alle persoonlijke gegevens. Wij gebruiken alle gegevens die wij moeten bewaren uitsluitend voor het opstellen van een akte.

Hoe is het de beveiliging van mijn persoonlijke gegevens geregeld?
Een SSL certificaat beveiligt de verbinding tussen de bezoeker en de website van koopaktemaken.nl. Het certificaat zorgt voor de versleuteling (encryptie) van de verbinding en voor het valideren van de identiteit van website. Met behulp van dit SSL Certificaat ben je er zeker van dat je op de originele website bent gekomen en dat de door jou ingevoerde gegevens niet door derden kunnen worden bekeken.