koopakte koopakte
 

Veel gestelde vragen

Wat kost het opstellen van de koopakte?
Het opstellen van een koopakte kost € 75,00 inclusief BTW. Dit is heel goedkoop in vergelijking tot het laten opstellen van de koopakte door de notaris of makelaar.
  http://www.degoedkoopstenotaris.nl/huis_en_hypotheek/resultaat/producten/koopovereenkomst

Waarom is koopaktemaken.nl veel goedkoper dan alle andere sites die een koopakte ter beschikking stellen?
Omdat koopaktemaken.nl aan jou de software ter beschikking stelt om zelf de akte te maken, zodat je zelf het werk uit handen neemt dat de notaris, de makelaar of een andere tussenpersoon anders zelf moet doen. Je kunt alles in je eigen tijd doen, gewoon op je gemak. Is de akte nog niet klaar en je hebt even geen tijd meer, kan je gerust de akte een volgende keer afmaken. En wat ook een idee is, om de koopakte samen met verkoper en koper op te stellen en in te vullen. Dan kun je met elkaar overleggen wat jullie precies hebben afgesproken.

Kan ik elke willekeurige kiezen?
Jazeker. Je bent vrij om zelf je notaris te kiezen. De prijzen die zij rekenen verschillen vaak enorm. Men hanteert vaste prijzen, maar ook een budget tarief waarbij extra werkzaamheden apart worden berekend. Je kunt de naam en de overige gegevens van de notaris achteraf zelf invullen nadat je de koopakte hebt ontvangen.

Waarom zijn er verschillende koopakten voor huizen en appartementen?
Dat komt omdat als je een flat koopt je ook mede-eigenaar wordt van gemeenschappelijke gedeelten zoals het dak en de galerij. Hiervoor worden aanvullende bepalingen opgenomen die je niet nodig hebt als het woning is en niet een appartementsrecht.

Moet ik de koopakte tekenen en wat doe ik dan?
De koopakte moet worden getekend door koper en verkoper. Koper heeft dan nog drie dagen om zonder redenen af te zien van de koop. Zend de koopakte daarna aan het gekozen notariskantoor, liefst met de legitimatiebewijzen van alle betrokkenen. De door jou gekozen notaris zal direct contact met jullie opnemen met wellicht wat aanvullende tips en opmerkingen of vragen.

Hoe zit het met mijn privacy?
Wij gaan zeer zorgvuldig om met alle persoonlijke gegevens. Wij gebruiken alle gegevens die wij moeten bewaren uitsluitend voor het opstellen van een akte.

Hoe is het de beveiliging van mijn persoonlijke gegevens geregeld?
Een SSL certificaat beveiligt de verbinding tussen de bezoeker en de website van koopaktemaken.nl. Het certificaat zorgt voor de versleuteling (encryptie) van de verbinding en voor het valideren van de identiteit van website. Met behulp van dit SSL Certificaat ben je er zeker van dat je op de originele website bent gekomen en dat de door jou ingevoerde gegevens niet door derden kunnen worden bekeken.